2007. szeptember 18.

Zene iF esztivál

Szalai Péter ötlete volt, hogy a környéken zajló jazznapok programjához négynapos fesztivállal csatlakozzunk, remekül bevált. A kis kávézóban családias hangulat alakult a koncertek alatt.

Az első nap Farkas Rózsa cimbalomjátéka varázsolta el a közönséget. A boldogító zene átjárta a lelkeket és tárgyakat. Még a kávé ízében is sokáig fogjuk érezni a bűvöletet.

A második napon a három Darvas önfeledt bolondozása mulattatta a nagyszámú publikumot. Feri bemutatta, hogy kell felcserélt kézzel játszani a zongorán, Bence csimbum cirkuszt énekelt, Kristóf pedig tangóharmonikán zenélt.

Vázsonyi János, aki egyedül fúj kánonokat a szaxofonon, kedves, közvetlen személyiségét adta az élményhez. Késő este még beszállt a szomszédban játszó zenekarhoz, majd áthívta őket hozzánk. Végül nem jöttek majd legközelebb.

A záró koncerten Szalai Péter tablán és Monori András bansurin klasszikus indiai zenéket játszott. Talán ez az este sikerült a legjobban, rengetegen álltak meg az utcán, és a zenélés után még sokáig kvaterkázott a nép az iF-ben.

Ez volt a cél: jó estét szerezni a iF-barátoknak. (képek)
_