2007. október 2.

iF zenei fesztivál

2007. szeptember 12-15. sikere után elkapott minket a gépszíj, nincs megállás. Zenei programok lesznek többször, tervezzük a filmklubot, a bridzsezést, egyebet.

● Zenében jöjjenek a fiatalok is. Zoltay György – Zozo és Pintér Zsolt fiatalok, tele a kávéház (2007. szeptember 27.). Bár a műfaj blues, vagyis kesergő, a vendégek oldódnak, nagy taps jutalmazza a produkciót. Virtuóz, szépen kidolgozott számokat hallottunk, a gitár, a szájharmonika és az ének felhangolta a bulit. Hamarosan jönnek újra.

● Lamm Dávid, Soós Márton és Balázs János profi zenélése a manhattani jazzkocsmákat idézte és fogja idézni még sokszor az iF-ben (2007. szeptember 28.). A galérián Európában tanuló kaliforniai diákok ültek tízen. Azt mondták, kirándulásuk fénypontja volt ez az este, még ha lassan is szolgáltuk fel a csokikat. Ezúton hívja Dávid a barátait, hogy most jöjjenek, később nem lehet majd beférni.

● Beszkó mama ötlete a pénteki sólet: október 5-én készül az első. Ahogy kell, füstölt libacombbal és gerslivel. Egyelőre egy nagy lábosban sütjük, csütörtökön, így lesz péntek délutánra az igazi. Később más elismert specialisták is bemutathatják, mire képesek.

_