2009. február 11.

Szarvasgomba hetek az iFben

Legutóbbi két gasztronómiai akciónk a szarvas és a nyúl sikerén felbuzdulva Kassai Józsi főszakács új ötlettel állt elő: szarvasgombával ízesített finomságokkal kedveskedjünk a vendégeknek.

A szarvasgomba -truffle- föld alatt terem az erdőben, a gyökerekhez kapcsolódva él. Illatát megérzi a jó szaglású vad és a kevésbé vad erdőjáró háziállat. Az ember úgy juthat hozzá, ha összefog egy kutyával vagy mondjuk házi disznóval és együtt keresik. Állítólag az illat a kant a tüzes malac lányokra emlékezteti. Ha Röfi szép nagy, fehér szarvasgombát ás ki nekünk, árverésre is bocsájthatjuk, -a gombát, nem Röfit, ő minket szeret- szerencsés esetben sok százezret is lehet kapni érte (eurót persze).

És hogy milyen az íze? Nem árulom el, tessék megkóstolni van sokféle lehetőség: vargánya krémleves, libamáj terrine, Rossini bélszín, tejszínes mártás a farfellén parmezánnal, mind szarvasgombával.

_

Nincsenek megjegyzések: