2009. március 3.

Reggeliznek-e a Ráday utcában?

Hálás vitatéma: van-e igény vendéglői reggelire a világon, Pesten, a Ráday utcában vagyis az iFben. És ha igen, akkor miért nem jönnek reggelizni, ha viszont nem akkor miért jönnek mégis annyian? Nagy teoretikusok kaptak már hajba, miközben kőrözöttes zsemlét tömtek éles elméjükbe.

Tudjuk (és készülünk rá: van aki reggelire pálinkát iszik, fagyott töpörtyűt eszik hozzá lila hagymával. Van aki egészséges, joghurtot kér gyümölcsökkel. Persze legtöbben rántottát. Abból is van szalonnás, hagymás, gombás sőt krumplis. (Hajában főtt krumpli természetesen.)

A legjobb reggeliket a Negev sivatagban ettem: a reggel még hűvös, szellős. Friss a kecske joghurt, van sajt, humusz, friss pita a konyharuhában, rengeteg zöldség: piros, sárga, fehér, zöld, a tálon gyümölcsök a rézedényben tea édesen és forrón. (Az iFben fél egyig a teraszra odasüt a nap.)

Vége az elméleti vitáknak. Nyitunk nyolckor, felfűtjük a kávégépet, frissen darálunk kávét, csokit olvasztunk, szalonnát pirítunk, zöldséget gyümölcsöt vágunk, vizet forralunk a tojásnak és a teának, behűtjük a pálinkáspoharat és várunk TITEKET REGGELIZNI.
_

Nincsenek megjegyzések: