2009. április 21.

Havas Etna rizottó

vagy ahogy odalenn a világ köldökén mondják: “Ripiddu ‘nnivicatu”. A Ráday utcai közönség hat vagy hét bátor tagja (sőt magam is) már kipróbálta az iFben. Persze amikor kedves szakácsinasunk megijesztett a (fagyasztott) tintahallal, nem arra gondoltam, milyen finom falat lesz belőle a vulkán belsejében, hanem, hogy nem ugrik-e azonnal a nyakamba és nem csíp-e halálra a fagyasztott rém.

Azért hívjuk Mount Etnának a rizottót mert a tányéron szimbolikus valóságában maga a vulkán van megszoborva. A tintától fekete rízshegy tetején a mascarpone a hó és a paradicsom a láva. Íze tenger íz, egy pillanatra látni véljük a végtelen kék tengert.

A falakon a szicíliai boldogság emlékfestményei még péntekig láthatóak aztán már csak a honlapunkon (és a következő kiállítóhelyen, keddtől az Andrássy úti Klassz-ban.)

_

Nincsenek megjegyzések: