2010. január 21.

Juhász Gábor a 2009-es Aegon társdíj díjazottja

Az AEGON 15 éve hozta létre művészeti díját. A díjazott duplán örül, ő is díjaz: társdíjra javasol egy másik művészeti ágban tevékeny művészt. 2009-ben Jónás Tamás költő "Önkéntes vak" című kötetéért kapta a díjat. Társnak Juhász Gábor gitáros zenészt választotta.

"Juhász Gábor már régen nem zenész. Zenészként elsajátította, sőt, kisajátította magának mindazt, amit lehetett, és csendesen továbblépett: elkezdett beszélni. Műveltsége, szakmai tudása, zeneszerszáma kezd mellékessé válni, a dalokból, a hangulatokból, a lemezekből egy olyan művész szól hozzánk, aki ugyan zenéül beszél, de azt mondja és úgy, amit a beszélgetőtársa hallani akar és hallani tud. A mindennapjaiban amúgy szelíd, halk embert én konoknak és hangosnak képzelem: elénk tárja megcáfolhatatlan igazságainkat, a szomorúságainkat, s hogy el tudjuk azokat fogadni, a magáéinak hirdeti őket. Kell egy kevés idő és valamennyi indok, hogy annak lássa más is, aminek én: duhaj, hedonista észtnek. Juhász Gábor alakítja – és végső soron megalakítja maga körül a világot. Szerénytelenül teremt, és nagyon okosan újrateremt."

Ez Jónás Tamás költő rövid indoklása ( azért ne vegyétek szó szerint!)

Olvassatok verseket, halgassatok zenét és kössetek biztosításokat, mindezt lehetőleg az iFben. Juhász Gábor-Papesch Péter duó 24-én nyolckor! (Ld. még: Thomas Bernhadt "Díjaim"!)

Juhász Gábor honlapja

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hallgassatok