2010. február 27.

Svil Ezim és a Káptalantóti Piac

Az elv, a mindent eluraló egyformaság világában a saját termést, a személyest, egyedit megszerettetni és eladni. A paradoxon az egészben az, hogy komoly (reklám) ipar épült a falusi, természetes, organikus, egészséges stb. jelszavakra, magával ragadva Tóti, (az iF) és Svil Ezim (Kecskeösvény vendéglő Izrael) közönségét is. Az ott a kecske, ez meg a sajt a tejéből. A vevőn látszik a kételkedés, vajon bió ez a kecske? Gerstenkorn Román életvidám ötlete az opportunista táplálkozásról (ha izlik akkor együk-igyuk) nem áll meg könnyen az egészséges táplálkozás, gourman-misztika gyakran átláthatatlan elhülyültségében.

A szomszéd faluban (Izraelben most éppen) van egy kecskefarm, körülötte kertek. A családi-kereskedelmi vállalkozás a Svil Ezim vendéglő, ami a farmon termelt sajtokra, zöldségekre, gyümölcsökre épül. Van helyben sült kenyér, helyi oliva olaj, lágy- és kemény sajtok, lekvár, méz. A teraszról hallani lehet a kecskegyerekek dumáját. Nem kell nagyon hirdetni a helyet (néhány ügyetlen tábla van csak kitéve a földúton), így is elfogy, ami van. A kávén és a boron kívül szinte minden helyi. Az italok közül: tea friss füvekből, zöldség- és gyümölcslé saját.

A képre lehet kattintani, az izraeli kecske és lekvár képek között van néhány káptalantóti is. Jobbítani a hagyományos magyar-izraeli barátságot. Tóti, iF, Svil Ezim rulezz!!
_

Nincsenek megjegyzések: