2010. május 23.

Az UFO hangja

Vannak barátságos UFO-k. (Két jelentésben használjuk a betűszót, az ismeretlen repülő eszköz és a lény, aki használja: UFO). Ismertetőjegyük, hogy olyat tudnak, amit az emberek még nem, nem is gyártanak, és amit nem lehet kapni az Auchanban. Célul tűzték ki, hogy segítenek a boldogság megtalálásában másképp (gondolom én: rosszabbul) szocializált földlakóknak. Ezen a ponton valamiért Stenley Kubrick és a Kék-Duna keringő jut eszünkbe.

Felix Rohner and Sabina Schärer (és sokan mások dolgoztak együtt) elkészítették a HANG, nevű hangszert (2000-ben). Alakja is UFO megfigyelések leírására emlékeztet. A hang amit elő lehet csalni boldogotó, meleg szívhez szóló. A hangszer maga is UFO, (harmadik jelentés) utánozhatatlan az utángyártó iparnak, rossz szándékuaknak megfejthetethetetlen.
Két készítő gyártja, az igények kielégíthetetlenek. További együttműködésre van szükség.

Ez az egész a szombati Manivolanti koncertről szól. (Bár Alizbár-Vázsonyit is kísérte HANG). Az esőtől kiürült Ráday utca megtelt a vonzástól, ami a kávéházból áradt. Thea Soti hangja, Adam Gallinaés Nemesi Tivadar
hangja és sokféle hanszere, Paul Schwingenschlögl szárnyaló kürtje és Miko Mikulic hegedűje a volt a vonzás centruma.
_

Nincsenek megjegyzések: