2010. augusztus 13.

Nosztalgia

Jó dolgok csak régen voltak. Bár régen nem volt iF Cafe, (de azt is a nosztalgia tartja életben (egyelőre, hiszen végre kezdik felfedezni, gondolom innen blogról)).

Erre fogmosás közben jöttem rá, Jó fogású fogkefe volt a kezemben.
Semmi ergonómikus bumpszli nyél, hanem lapos bakelit. Nyilván a tapolcai tesco retro fogkefe és szappan polcán keresgéltem valamit. Nem a hajdani diafilmek és általános iskolai tankönyvek mellől került elő, az orkán kabát korszakban nem volt még átlátszó piros, csak a hanglemez fekete. . Amodent +!

Fogmosás után lefényképeztem, a vetkőzőnős tollal, és Sierpinski szakköri feladataival (jó matematikusok voltak Lengyelországban). Ha már nosztalgia, mit gondoltok örökké prímszámok vannak ebben a sorozatban: 31, 331, 3 331, 33 331, 333 331, 3 333 331? Ezek azok, sőt!
_

1 megjegyzés:

Attila Lendvai írta...

heh, ezt a bejegyzest kulon megnyitottam a google reader-bol csak azert, h lassam a comment-eket: kivancsi voltam, h lesz-e ra megoldas, vagy egyaltalan csak egy comment.

de a vilagrol alkotott modellemet nem kellett hozzaszabnom a valosagrol kapott uj informacioimhoz: nem volt comment.

most persze en irok egyet, amit majd elolvas az utannam kovetkezo, akinek aztan emiatt potencialisan fajni foghat a feje, de ez MVP (mas valaki problemaja).

es en sem azert nem irok a megoldasrol, mert nem akarom elrontani masok oromet a megoldas felelotlen benyogesevel... inkabb azert, mert elszoktam mar a matektol, es hihetetlen erovel vagott fejbe ez a felismeres: lehet, h hianyzik?!

vagy csak leszoktatott az izzadastol ez a gyors oromoket elonyben reszesito vilag? es, mivel nem jott otlet 1 perc alatt, ezert inkabb atvaltottam prozara?

aztan felpillantottam a problema metaszintjere, h onnan dobalhassak hanyag konkluziokat arrol, h egy kavezot nem lehet eladni matematikaval, mert nyeresegesnek kell lennie, es a vilagot nem erdekli a matematika.

a vilagot nem erdekli a gondolkodas -- legalabbis manapsag... az en tapasztalataim alapjan... a magyar emberekbol vett mintam alapjan... a "nem" fentebb nyilvan koltoi tulzas... az en "gondolkodas" szohoz kapcsolt kognitiv semam alapjan...

err, na ezt a finomitas inkabb feladom. csak... gyakran szoktak mondani, h tul fekete-feher, amiket mondok... aztan emiatt mindig hozza kell tennem, h az utolso szoig minden szubjektiv, ami elhagyja a szamat. van, akinek ez nem nyilvanvalo.

de persze, ha a gondolatokra nem lenne igeny, es minden piaci alapon mukodne... akkor nem lenne if, es mennenk lefele a lejton, meg annal is gyorsabban mint ahogy most...

de az if van, es menni is szoktunk hozza (bolond lany).

ezert a comment-es kognitiv disszonanciamat feloldom most egy feluletes referenciaval a valoszinusegszamitasra... aztan inkabb megyek, majd folytatjuk eloben egy sor mellett...