2011. március 23.

Nevezzük át Liszt Ferencet!

Jó ötlet ugye! Adjunk új nevet, mert az nevet utoljára aki először üt, (mondja Fülig Jimmy!). Új nevet evett, az éllettralyzot kidolgoztuk, lukas de erős.

Az ember útja szellemi út, mond(hat)ná Gautama. A fúga művészete, Kópé matematikus barátom konzisztens világai, ahol a kromatikusak a gráfok, vagy a fény természete meditálásra alkalmasabb témák mint Feri nevű démonokkal huzakodni.

Megjött a tavasz, szépek a fények a Dunán. Még nyitva vagyunk, legjobb a kávé és a hangulat, gyertek az iFbe.
_

2011. március 16.

Békakirálynő az iFben

Tudósunk a vízparton egy békára lett figyelmes. Azt mondja a béka: "Csókolj meg, királylánnyá változok, feleségül megyek hozzád, boldogok és gazdagok leszünk életünk végéig." Tudósunk felveszi a békát, rámosolyog és... zsebreteszi. A zsebből megszólal a béka: "Nem érted, apám a király, nekünk adja fele királyságát és palotáját, csak csókolj meg!" Tudósunk előveszi a békát, rámosolyog és... megint zsebreteszi. Kisvártatva kétségbesetten követelőzik a béka: "csókolj meg, annyi kincsünk lesz, hogy semmi gondunk életünk végéig. Csókolj meg!" Újra kiveszi tudósunk a békát, kedvesen rámosolyog és... visszateszi.

"Csókolj meg! Gazdagság, hatalom, szép királylány feleség! Miért nem csókolsz meg végre?" Megint előveszi, rámosolyog és:
"Tudod béka, nem tudnék mit kezdeni egy feleséggel. De egy beszélő béka: az kúl!"

Így van ez az iFfel. Meg kéne csókolni, pizzázót nyitni, ketchupos dolgokat árulni. De egy ilyen iF kúl. Attól még jó lenne az a királyság (fele). Gyertek az iFbe, a fellendülést érezni!

A képen Ricsi szakács Hannája: from Ricsi
_

2011. március 7.

Ne lőjj zongoristára!

"...", ez a bulvár hír. Az érzéketlenség olvastán némi magyarázatot kapunk a megmagyarázhatatlanra is. Az embert az együttérzés különbözteti meg az állattól, (hatásvadász és hamis hozzátenni: hiszen az állatokban több van ebből az érzésből- de azt üzeni amit mondani akarok). Jó: az együttérzés felébresztése és ébren tartása. Rossz: az önzés, a kíméletlenség és a szeretet nélküliség.

A művészek, Pleszkán Frici is, jót (és jól) akart, "a szellem világosságát" mutatta. Aki hallotta-látta játszani, emlékszik játékára. Vannak (Császi Gyuri pl.), akik szerint a világ egyik legjobb jazz zongoristája. De (buta közhely következik) a lét elviselhetetlen könnyűsége számára is elviselhetetlen. Mondanivalóm lényege: semmiképp se a bulvárcím szerint emlékezzünk rá, hanem így: nem közhely. "Pillanatnyi kijózanodásában" veti oda Ottlik, és végleg otthagyja a szerkesztőséget.


"- Hát hozzáfűzöm - mondta Tószt -: "A körülmények arra vallanak, hogy valószínűleg pillanatnyi elmezavarában követte el tettét", jó? Jó?

- Jó - feleltem. - Vagy még jobb: pillanatnyi kijózanodásában! - Meguntam őt. Meguntam a saját bamba szerepemet itt. De amit mérgemben odavágtam, a keserű nyegleség, majdnem telibe találta az igazságot.
" Ottlik Géza: Próza

"A Pleszkán Frigyesről szóló visszaemlékezések visszatérő motívuma, hogy tehetsége feljogosította volna arra, hogy a legnagyobbak között tartsák számon - ha nem Magyarországra születik. Méltatásai kiemelik virtuozitását, stílusérzékét és - az életben és zenéjében is megnyilvánuló - humorérzékét, valamint azt, hogy "mindig és mindenkit el akart kápráztatni."

egy 2008-as interjú

_

2011. március 1.

Nő a Blanka

"24! felnőtt, felelősségteljes, érett nő vagyok, jeeeeeee. És ma megveszem a pink egykerkűmet dupla jeeeeeeee. (forrás: W. B. fb-je.)

Gratulálunk a szülinapra és köszönjük az iF kiállítást. Nem egyszerű a 24-t (fől-NŐ-tt) tudomásul venni, nekünk akik születése óta ismerjük, de neki sem, aki szeret vagány csaj, démon és naív kislány lenni, egyszerre akár. "I don't want your fucking vegetebles" mondja dacosan és rágyujt egy cigire. Telerakja a falakat naiv gyerekrajzokkal: de az undok királylány annyira undok, a budai úrilány annyira félszeg, hogy az már majdnem pszichológia.

"A vidám rábatyi pontyember lerohanja New Yorkot". a hét legjobb vicce.

Március 1-ig Lö'DüDő az iFben
_