2013. március 23.

Vödric cukrász bodagja és az iF



Roadshow! Az tegnapi helyszín a Keszthelyi-hegység (foto) ahol Pitypang kutyával sétáltunk (tél?), friss, zöld medvehagyma mezőkre találtunk. Vödric cukrász Fehér Béla 49-es szabadságharcos roadshow-jából a "Kossuthkifli"-ből ismerős. Pozsony-Debrecen utazása során Vördicet egy fogadóban friss bodagillat fogadja. Miután jól befalatoznak, azt a tanácsolja a fogadósnak, hogy kisütés előtt a bodagokat egyik felükön kenje meg sódaros tejföllel (só, bors, fokhagyma), ragasszon egymáshoz kettőt, és úgy süsse ki. A vendégek el sem mennek, de ha el is mennek, nyitásra (kisülésre) visszajönnek.

A megfejtést M, vagyis Miklós adta Sankt Antonban (M jóvoltából nem csak sí- hanem vacsorázó paradicsom is): a sódar persze sonka, a bodag krumplis tészta. Sankt Antonból a visszaúton március 16-án a már megtisztított és mindkét irányban járható M1-es autópályán a hatórás álldogállás a kamionok között még biztosított egy lehetőséget a mesebeli bodagillat fetisizálására, képzeletben mentőexpedició jött kosárkában terítő alatt friss bodaggal. De csak a hírek jöttek, hogy 100%.

Az utolsó helyszín Káptalantóti, ahol ma a kipróbálom: hajában fótt krumplit áttörök, liszttel, libazsírral tojással kigyúrom, egyik felét medvehagymával megszórom, tejfölös sódarral összeragasztom és kisütöm. Ha jól sikerül lesz az iFben nemsokára. De melyik sört ajánlanátok hozzá? Először megpróbálkozom egy palóc IPA-val bagy az Anonimus-szal (IBU 100. Gyertek az iFbe! 

_

Nincsenek megjegyzések: