2013. május 5.

Ír Vörös sörmojito


Kedvenc gasztrobloggerünk Magyar Elek (1875-1947) nagy jazz rajongó is volt (remélem). A kombinált italokról azt írja, hogy "egészen új ízek jutottak tudomásunkra a báritalok útján". 

Kétféle sznob létezik, az egyik állítja, hogy a pálinka és a sör nem alapanyaga a kombinált italnak, a másik szerint minden megengedett ebben a műfajban, ha jó (inkluzíve bor, sör, pálinka). Mi a második sznobhoz tartozunk, (kivéve amikor a vita úgy kívánja). Nekiláttunk sörkoktélt készíteni Vásárhelyi Pif István beer gastronomy gastrobloggerrel.

A feltalálás rögös ütján eszembe jutott egy harmadik remek blogger haverom (Woody Allen) blogbejegyzése a szendvics feltalásáról. Hasonló horderejű találmányok létrejöttéből következtetett a nehéz kísérletekre, pl. amikor három szelet kenyér tetejére tettek egy parikát és csapnivalónak ítélték az eredményt. Nekünk Pif-fel és Pannival elsőre sikerült összeállítani az iF sörmojitót, gyertek szépen megkóstolni: kombináltuk a májusi borról szerzett tudásunkat a ír vörös sörrről kapott benyomásainkkal és létrejött a "nagy mű". Önbizalmunk az egekben, következő lépésben a relativitás elmélet és a kvantum mechanika összebékítését fogjuk megoldani. megfelelő mennyiségű sörmojitó után talán sikerülni fog.

Gyertek az iFbe!

Nincsenek megjegyzések: