2015. december 6.

Mézizű serbet


Késő tavasszal Takács Péter barátunk, a hatodik íz mestere a szlovákiai Kaltenecker főzdében Kovács úrral közös sört készültek készíteni. Péter alapvetése, ha már messze került Fehérvártól, a táj géniusza legyen a készülő sör lényege.

“A teremtés eredeti állapotában, az Édenkertben, a növények őrizték a világ spiritualitásának leggyengédebb és legillanóbb olajait” (Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Így esett a választás  környező idillikus karsztvidék őshonos kedves fájára, a hársra. Szalajtották a nagypapa méheit, gyűjtsenek a hársfavirágokról mézet, a két mester pedig sajátkezűleg szedte a fákról a virágot kosarakba. Lefőtt a karácsonyra szánt ale-típusú erős alapsör, a méhek visszatértek az első mézzel, ez került az üstökbe a virágokkal együtt.
Itt a tél, fordítsuk örömre ezt a bánatos tényt: az iFben csapra került  a Linden Street, (Hársfa utca) nevű sör. 

Gyertek megkóstolni, ez az utolsó hordó, máshol már nem kapni. Lionel Loueke (gitáros New Yorkból) elsőnek kóstolta meg, rögtön haza akarta vinni New Yorkba. Szóval hamar kell jönni, Lionel még visszajön és nem marad!
_

Nincsenek megjegyzések: